Silmalaugude plastika

Su silmade sära

Väljendusrikkad silmad on oluline osa meie näost. Meie emotsioone kannavad edasi pigem silmaümbruse koed kui silmad ise, nii ka esimesed “väsimuse„ märgid ilmnevad just seal. Näonaha muutused, kulmude vajumine ja silmalaugude tüsenemine (patsiendile tundub, et silmalaud on paistes) on esimesed märgid loomulikust vananemisprotsessist. Esimesed ilmingud: hommikul tursunud silmad võivad märgatavaks muutuda juba 30-selt, sagedamini kolmekümnendate keskpaiku või neljakümnendates. Ka meikimisest pole kasu, sest meik kaob silmalaugudevoltidesse. Laugude lõtvumine on väga individuaalne ja sõltub oluliselt pärilikest teguritest, aga ka Teie naha omapärast. Raskematel juhtudel võib häiritud olla lugemine. Kõik negatiivsed ilmingud tekitavad stressi, Te tundute väsinud ning vanem, kui tegelikult olete.

Silmalaugude plastika võimaldab:

Silmalaugude plastika (blepharoplastica) abil saab korrigeerida silma ümbritsevaid kudesid - eemaldada üleliigse silmalaunaha, trimmida allasuvat lihast ning sopistunud rasvkude.

Ülalaugude plastika puhul paigutatakse lõikejoon ülalaunahas oleva loomuliku vao põhja, mis hiljem paranedes on peaaegu nähtamatu.

Alalaugude plastika puhul on 2 võimalust: alalauplastika nahalõike kaudu, mis kulgeb paari millimeetri kaugusel ripsmepiirist või soovitab doktor Teile silmalausisesest lähenemist. Mõnikord vajavad üheaegset opereerimist nii üla- kui alalaugude piirkond. Eraldi teema on alalaugude ja põsepiiril asuvad tursunud alad (lümfödeem) ja rasvasiirde kasutamine silmalaugude noorendamisel.

Kui inimesel on võimalik valida ainult üks iluoperatsioon näopiirkonnas, siis sageli on see silmalaugude plastika. (dr. Bryan Mendelson, Austraalia).

Operatsiooniga seonduvad küsimused:

Taastumine: esimesed 2 päeva hoida külma silmade piirkonnas, puhata ja pead pisut kõrgemal hoida. Külmakotid peaksid olema pakitud riidesse või pabersalvrätikusse, et vältida naha külmakahjustusi. Mõningane turse, verevalumid võivad esineda paar nädalat. Õmbluste eemaldamine 5-6 päeva ja tööle 10-14 päeva pärast. Vältida füüsilist koormust 3-4 nädalat. Lõpliku tulemust saab hinnata 6 - 9 kuu pärast.

Armid: Esimesed 3-4 kuud võib olla arm märgatav (kuid peale 10-14 päeva on võimalik make-up'ga seda varjata), peale seda armkude muutub vähem märgatavaks.

Anesteesia: lokaal- või veenisisene anesteesia

Maksumus: ülalaugude plastika 1 300 EUR ja alalaugude plastika hinnad alates 1 500 EUR

Dr. Tiia Tamme Kirurgia OÜ

J. Vilmsi 41, mtr2, Kadriorg, 10115

TALLINN - EESTI

+372 51 25 176    T-R 9.00 - 17.00

Reg. nr. 12616953

Tegevusluba L05596

©2021 - 2023 All Rights Reserved