Näoringlõikus e. facelift

Soovin olla mina ise, aga kümme aastat noorem.

Näoringlõikus on ilmselt kõige tuntum aga samas paljudele hirmutav sõna, mis seostub tänavapildis, ajakirjanduses või sotsiaalmeedias nägudega mis on moondunud, liigselt pinguldatud ja võltsid. Facelift on üle saja aasta vana operatsioonitehnika (Hollander, 1901), mis tänapäeval kogenud kirurgi poolt teostatuna võimaldab nii-öelda saavutada endast kümme aastat noorema versiooni ehk loomulikuna näiva tulemuse, mis ei reeda kirurgilist vahelesegamist.

Millal on õige aeg faceliftiks?

 Kui sisemine elujõud (noorus) ei ole kooskõlas välisega.

 Kui tundute vanemana, kui on Teie tegelik vanus.

 Botuliintoksiini-, täitesüstid, laser ja teised aparaadihooldused ei anna sellist tulemust, mis varasemalt.

 Otsite lahendust, mis vajab vähem nahahooldusi kuid annab pikaajalise (aastaid kestva) tulemuse, ja hind ja tulemus on paigas.

 See on Teie enda soov, mitte Te ei tee seda kellegi soovil.

 Teie vaimne ja füüsiline tervis on head.

 Soovite olla mina ise, ainult 10 aastat noorem.

Näoringlõikus võimaldab:

Millist operatsiooni meetodit dr. Tamme Teile soovitab, sõltub Teie näo ja kaela piirkonna seisundist ja Teie soovidest. Tänapäeval võib jaotada näo ringlõikusest huvitatud inimesed kahte kategooriasse. Esimesed on tavaliselt 40ndates, kes soovivad vähendada oma näo- ja kaelapiirkonna esimesi vananemisilminguid - neil on süvenenud nasolabiaalvolt, alalõua alumine serv pole enam nii selgelt väljendunud. Operatsiooni tulemus on vähe märgatav, kuid olemas. Tihti jääb sõpradel, kolleegidel märkamata teostatud protseduur. Nende arust nende sõber vananeb aeglasemalt, kui nemad. Tihti soovivad need patsiendid kümnekonna aasta pärast teist korrektsiooni. Teine grupp näo ringlõikusest huvitatuid patsiente on 50ndates kuni 70ndate keskpaigani. Nende näo ringlõikus haarab oluliselt enam erinevaid struktuure, kudesid - protseduur on töömahukam, vajab pikemat taastusperioodi.

Tänapäeval sõltub näo ringlõikus konkreetsest patsiendist, tema tervislikust seisundist, tema soovidest ja võimalustest. Ei ole olemas facelift'i, mis sobiks igaühele! Maksimaalse, noorendava efekti saamiseks sageli kombineeritakse erinevaid protseduure. Sageli kombineeritakse facelift koos silmalaugude korrigeerimisega, näoimplantaatide või rasvasiirdamisega. Ka siin on patsiendi otsus määrav, kas ta soovib samaaegselt koos näo ringlõikusega ka täiendavaid protseduure või mitte.

Täismahuline näo ringlõikus (full facelift) haarab üldiselt näo keskmist ja alumist kolmandikku (sarnaluude, põse, alalõua-ja alalõualuude alust piirkonda) ja kaela, võimaldades pingutada ja tõsta allasetsevaid kudesid ja nahka. Väiksem näooperatsioon “mini facelift„ keskendub mõnele kindlale näo- ja kaelapiirkonna probleemile.

Operatsiooniga seonduvad küsimused:

Taastumine - iga inimene on individuaalne, nii ka taastumise aeg erinev. Tavaliselt 14 päeva eemal tööst, kuid ka siin on määrav millist tööd teete. Kerge füüsiline koormus on lubatud peale 3ndat nädalat kuid vältida tuleb rasket füüsilist koormust, sauna esimesed 4 - 6 nädalat peale operatsiooni. Õmbluste eemaldamine toimub kahel viisidil, 6-7 päeval ja 10-12 päeval.

Armid - juuste sees või juustepiiril, kõrva ees ja taga. Esimesed paar kuud võib moodustuv arm punetada, olla tihke konsistentsiga. Armkude saab kosmeetiliste hooldustega (näiteks plasmasüstid, happekoorimine, botuliinitoksiin, krüoteraapia) mõjutada, et kiirendada armi paranemist. Alates 10-14 päevast peale lõikust võib kasutada make-up, et varjata armi.

Anesteesia: Üldanesteesia või veenisisene anesteesia.

Maksumus - sõltub valitud operatsiooni meetodist, vastavalt kas mini facelift alates 3 100 EUR või täismahuline facelift alates 4 200 EUR

Dr. Tiia Tamme Kirurgia OÜ

J. Vilmsi 41, mtr2, Kadriorg, 10115

TALLINN - EESTI

+372 51 25 176    T-R 9.00 - 17.00

Reg. nr. 12616953

Tegevusluba L05596

©2021 - 2023 All Rights Reserved