Subnasaalne ülahuule plastika e. lip lift

“Huuled„ see on kuum teema!

Huuled ja suuümbruse piirkond on oluline osa näost, mängides olulist rolli meie elus. Ealised muutused, geneetilised tegurid muudavad ülahuule õhemaks, pikemaks. Samaaegselt toimuvad ka näo- ja lõualuudes muutused, luustruktuur kõhetub, hammaste kroonid pikenevad. Öeldakse, et kui meil on nooruses J-kujuline ülahuul, siis vanemas eas muutub see I-täheks!

Väga oluline on huule ja suuümbruse piirkonna proportsioonid ja kooskõla terve näoga. Ülahuule õige korrektsiooni meetodi valikul on olemas kaks kriteeriumit. Esiteks, kui nina ja huulepuna vaheline pikkus on rohkem kui 18-19 mm. Teiseks, kui puhkeolekus ei paista ülalõua lõikehammaste servad 3-4 mm, siis on näidustatud subnasaalne ülahuule plastika. Subnasaalse ülahuule plastika käigus eemaldatakse eelnevalt mõõdetud suurusega nahariba ninaalusest piirkonnast.

Lip lift võimaldab:

Huuled ja suuümbrus on piirkond, mis on seni vähe tähelepanu saanud, kuigi ealised muutused on just selles piirkonnas tihti suured. Sageli otsitakse kiiret lahendust ja see leitakse täitesüstides, et korrigeerida huuli, kuid tulemuseks saadakse moondunud huuled. Dr. Tamme rõhutab, et huulte ja suuümbruse korrigeerimisel tuleb lähtuda konkreetse patsiendi vajadusest ning tulemus peab jääma loomulik. Tihti on vaja kombineerida erinevaid huule plastika meetodeid nagu näiteks: suunurkade tõstmist, V-Y plastikat, rasvasiirdamist, koetransplantaati.

Huulte plastika haarab näos küll väikest ala, kuid tulemus on märkimisväärne.

Operatsiooniga seonduvad küsimused:

Taastumine: 7-10 päeva turse, verevalum. Tööle 2-nädala pärast. Lõplik taastumine 6-9 kuu pärast.

Armid: Esimesed 3-6 kuud võib olla arm märgatav, (kuid peale 10-14 päeva on võimalik make-up'ga seda varjata), peale seda armkude muutub vähemmärgatavaks.

Anesteesia: lokaal- või veenisiseneanesteesia

Maksumus: 1 500 EUR.

Dr. Tiia Tamme Kirurgia OÜ

J. Vilmsi 41, mtr2, Kadriorg, 10115

TALLINN - EESTI

+372 51 25 176    T-R 9.00 - 17.00

Reg. nr. 12616953

Tegevusluba L05596

©2021 - 2023 All Rights Reserved